ԿԱՐԵՆ ՊԱՎԵԼԻ ՀԱՅՐԱՊԵՏՅԱՆ (Հիշատակի և գնահատանքի խոսք) - Մինասյան Էդիկ; Գրիգորյան Հովիկ (Պատմություն և մշակույթ, 2022)
Հիշատակի խոսքը նվիրվում է հետխորհրդային Հայաստանի ինքնատիպ և տաղանդավոր պատմաբաններից մեկին՝ պատմական գիտությունների թեկնածու Կարեն Պավելի Հայրապետյանը, ով անցել է հասարակական ու պետական աշխատանքի և գիտամանկավարժական գործունեության հարուստ ու միմյանց փոխլրացնող ճանապարհ: