Հայկական ժողովրդական բնակարանի ցուցադրման հիմնախնդիրները Սարդարապատի հերոսամարտի հուշահամալիր, հայոց ազգագրության և ազատագրական պայքարի պատմության ազգային թանգարանում - Երիցյան Կարինե (Պատմություն և մշակույթ, 2022)
Հոդվածում խոսվում է հայկական լեռնաշխարում բնակվող էթնոսի բնակարանային առանձնահայտկությունների մասին՝ սկսած անհիշելի ժամանակներից։ Ուշադրություն է դարձվում ավանդական ժողովրդական բնակարանների կառուցման նախադրյալներին։ Ինչպես նաև XIX դարի երկրորդ կեսի և XX դարի սկզբի բնակարանային հիմնական ձևի՝ գլխատան, կառուցման առանձնահատկություններին և նրա երկու տիպերի տարածվածությունը պատմազգագրական մարզերում։ Խոսվում է նաև բնակարանաշինության ավանդույթների վրա խորհրդային կարգերի հաստատման ազդեցության և այդ ազդեցությամբ կրած հիմնական փոփոխությունների մասին։ Կարևորվում է նաև մշակութային արժեքների պահպանության գործում թանգարանների դերը։ Քննվում է ժողովրդական տների ցուցադրության արդիականությունը և կարևորությունը թանգարաններում։ Դիտարկվում է բնակարանների ցուցադրման տարբերակներ։ Անդրադարձ է կատարվում Հայոց Ազգագրության թանգարանում ավանդական տան ցուցադրության կազմակերպման հիմնախնդրին։