Վահրամ Վարդանյան, Ոգեղեն ճիչեր լռության մեջ, Երևան, «Ասողիկ» հրատարակչություն, 2020, 152 էջ։ - Մինասյան Էդիկ; Թովմասյան Ռուբիկ (Պատմություն և մշակույթ, 2022)
Գրախոսությունը վերաբերում է Վահրամ Վարդանյանի հեղինակած «Ոգեղեն ճիչեր լռության մեջ» աշխատությանը։ Սա մի գերդաստանի պատմություն է, որն ապրել է Տարոն աշխարհի մի քանի գյուղերում։ Ցեղասպանության ընթացքում 59 անդամից բաղկացած գերդաստանը ստիպված տարագրվել է, ինչի արդյունքում հաստատվել է Թալինի շրջանի Կաքավաձոր գյուղում։ Աշխատանքում ներկայացված է Վահրամ Վարդանյանի ձեռքի տակ եղած փաստագրական նյութն ու այն հուշերը, որ լսել է հեղինակը գերդաստանի ողջ մնացած անդամներից։