Սահման և մշակութային ժառանգություն - տեսական մոտեցումների քննարկում - Դում-Թրագուտ Յասմին (Պատմություն և մշակույթ, 2025)
Հոդվածը քննարկում է սահման, մշակութային ժառանգություն և տարածքայինհասկացությունների վերաբերյալ գոյություն ունեցող տեսությունները և մոտեցումները: Ներկայացվում են սահմանամերձ բնակավայրերում մշակութային ժառանգության պահպանությանխնդիրները, հատկապես «նորաստեղծ» սահմանամերձ համայնքներում և հետպատերազմյանտարածքային փոփոխությունները, որոնք քննարկվում են միջազգային իրավունքի ևկոնվենցիաների լույսի ներքո: