ՀՀ Արագածոտնի մարզի պատմամշակութային հուշարձանների ներգրավումը զբոսաշրջության ոլորտ և մարզում զբոսաշրջության զարգացման հնարավորությունների վերլուծությունը - Գևորգյան, Մարինե; Թովմասյան, Գայանե (Պատմություն և մշակույթ, 2021)
ՀՀ Արագածոտնի մարզը հարուստ է պատմամշակութային հուշարձաններով, վանքերով։ Հոդվածում տրվել է մարզի պատմամշակութային որոշ հուշարձանների վերլուծությունը, որոնք կարող են վերածվել զբոսաշրջային գրավչություն ունեցող վայրերի։ Իրականացվել է մարզի զբոսաշրջային ենթակառուցվածքների վերլուծություն։ Մարզում զբոսաշրջության զարգացման հիմնախնդիրների բացահայտման նպատակով իրականացվել է SWOT վերլուծություն, որի արդյունքում արվել են անհրաժեշտ եզրակացություններ և մարզում զբոսաշրջության զարգացմանն ուղղված առաջարկներ, այդ թվում՝ զբոսաշրջային երթուղիներ։
Keywords: Արագածոտնի մարզ; պատմամշակութային հուշարձան; եկեղեցի; ամրոց; զբոսաշրջություն; զբոսաշրջային ռեսուրսներ; երթուղի; SWOT վերլուծություն