Դավիթ Անանունի նամակագրությունից - Հակոբյան, Վահագն (Պատմություն և մշակույթ, 2021)
Հրապարակվող նամակները հանրահայտ սոցիալ-դեմոկրատ, մարքսիստ պատմաբան և հրապարակախոս Դավիթ Անանունի (1880-1943) ծավալուն նամակագրության մի փոքր մասն են կազմում: Դրանք հատուկ ընտրվել են անվանի պատմաբան, պետական գործիչ, 1922-1927 թթ. Խորհրդային Հայաստանի կումկուսի կենտկոմի քարտուղար Աշոտ Հովհաննիսյանի (1886-1972) հետ Դ. Անանունի հարաբերությունների բնույթը, ինչպես նաև նրա ճակատագրում այդ հարաբերությունների խաղացած դերը լուսաբանելու մտադրությամբ:Ներկայացված նամակները հետաքրքիր տեղեկություններ են պարունակում Դ. Անանունի և Ա. Հովհաննիսյանի միջանձնային հարաբերությունների մասին և միաժամանակ նպաստում Հայաստանի ու Այսրկովկասի 1910-1920-ական թթ. հասարակական-քաղաքական կյանքի վերաբերյալ մեր պատկերացումների ընդարձակմանը:
Keywords: Դավիթ Անանուն; Աշոտ Հովհաննիսյան; Կարեն Միքայելյան; Նիկողայոս Տեր-Մանվելյան; ընկերություն; սպեցիֆիկներ