Հայոց ցեղասպանության մերժման ջատագովները - Թունյան, Վալերի (Պատմություն և մշակույթ, 2021)
Թուրքիայի Հայոց ցեղասպանության ժխտման  քաղականությունում  ներդրում ունեն տարբեր անհատներ: Այս առումով աչքի է ընկնում պատմաբան  Մ. Պերինչիկը: Զեղծարարները նաև քարոզում են եվրասիական դաշինքի անհրաժեշտությունը Ռուսաստանի, Թուրքիայի և Ադրբեջանի համար, որպեսի հակազդեն արեվմտյան երկրների ազդեցությանը և իրականացնեն նորոգման գործընթացը:
Keywords: Հայոց ցեղասպանություն; Թուրքիայի քաղաքականություն; կանխակալ պատմաբաններ; նորեվրասիականություն; հակամարտություն; մոդերնիզացիա, դաշինքներ