Հայկական 89-րդ Թամանյան եռակի շքանշանակիր դիվիզիայի պատմության նենգափոխման ադրբեջանական փորձերը - Մինասյան, Էդիկ (Պատմություն և մշակույթ, 2022)
Օլեգ Կուզնեցովի կողմից գրված «Վիքիպեդիայում հոդված վերաշարադրելը հեշտ է, սակայն վախկոտությունը թաքցնելն անհնար է» հոդվածում ակնհայտորեն առկա են սխալ տեղեկություններ 89-րդ Հայկական հրաձգային դիվիզիա փառահեղ մարտական ուղու վերաբերյալ: Հոդվածի հեղինակը նպատակադրված տարածում է ոչ հավաստի ինֆորմացիա Հայրենական մեծ պատերազմի տարիներին ԽՍՀՄ ռազմական ստորաբաժանումների գործունեության մասին: Հոդվածն իրմեջ պարունակում է ոչ հարգալից, վիրավորական վերաբերմունք Խորհրդային զինվորականության նկատմամբ, ում ներկայացուցիչները մարտնչում էին 89-րդ հրաձգային դիվիզիայի շարքերում: Հեղինակն 89-րդ դիվիզիայի անհաջողությունների օրինակով մատուցում է հայ էթնոսի բացասական ընկալումը ռուսալեզու լսարանին:  Հեղինակը, բերելով հայությանը վարկաբեկող մտացածին փաստեր, ակնհայտ ադրբեջանամետ նպատակներ է հետապնդում:Հանգամանորեն անդրադարձել ենք բոլոր անհրաժեշտ կետերին և թիրախներին, որպեսզի պարզաբանում մտցվի և ներկայացվի ճշմարտությունը:
Keywords: Թամանյան դիվիզիա; հայ; զինվոր; խորհրդային; կեղծել; Հայրենական մեծ պատերազմ; Օլեգ Կուզնեցով; Կարմիր բանակ