Գրիգորյան Ավետիս, Բոբոխյան Արսեն, Օպերացիա «Զոդ»․ Ինչպես Հայաստանը 1919-ին պահեց Սոթքի բնագիծը, Երեվան, Newmag, 2022 (Վանիկ Վիրաբյան) - Վիրաբյան, Վանիկ (Պատմություն և մշակույթ, 2022)
Գրախոսության մեջ ներկայացված է 1919 թ. Հայոց պատմության կարևորագույն դրվագներից մեկին «Զոդ» օպերացիային: Ավետիս Գրիգորյանի ու Արսեն Բոբոխյանի հեղինակած աշխատանքը Զոդ-Սոթքի Հայաստանի առաջին հանրապետության մոռացված էջերի մասին է, որոնք, անկասկած, 20-րդ դարի հայոց պատմության տարեգրության  ամենապայծառ դրվագներից են։
Keywords: Հայաստանի առաջին հանրապետություն; Սոթքի բնագիծ; «Զոդ» օպերացիա; Բասարգեչար; Ավետիս Գրիգորյան; Արսեն Բոբոխյան; Գեղարքունիքի մարզ