ԿԱՐԵՆ ՊԱՎԵԼԻ ՀԱՅՐԱՊԵՏՅԱՆ (Հիշատակի և գնահատանքի խոսք) - Մինասյան, Էդիկ; Գրիգորյան, Հովիկ (Պատմություն և մշակույթ, 2022)
Հիշատակի խոսքը նվիրվում է  հետխորհրդային Հայաստանի ինքնատիպ և տաղանդավոր պատմաբաններից մեկին՝ պատմական գիտությունների թեկնածու Կարեն Պավելի Հայրապետյանը, ով անցել է հասարակական ու պետական աշխատանքի և գիտամանկավարժական գործունեության հարուստ ու միմյանց փոխլրացնող ճանապարհ:
Keywords: Կարեն Հայրապետյան; պատմաբան; ԵՊՀ պատմության ֆակուլտետ; Վ. Բրյուսովի անվան համալսարանի աշխատակից