Յակոբ Չոլաքեան, Սուրիահայ դպրոցի պատմութիւն, հ. Ա, հ. Բ, Երևան, 2021։ - Ղանալանյան, Տիգրան (Պատմություն և մշակույթ, 2022)
Գրախոսությունը վերաբերում է պ.գ.դ. Յակոբ Չոլաքեանի «Սուրիահայ դպրոցի պատմութիւն» երկհատորյակին: Դրանում համակողմանիորեն ուսումնասիրվում է սիրիահայ դպրոցը՝ ծագումից մինչև նմեր օրեր: Այս հիմնարար աշխատանքը օգնում է պատկերացնել ոչ միայն սիրիահայ կրթական կյանքը, այլև ժողովրդագրական, աշխարհագրական, սոցիալ-մշակութային, քաղաքական բազմապիսի երեսներ:
Keywords: սիրիահայ դպրոցի պատմություն; Հալեպ; սփյուռք; Յակոբ Չոլաքեան; ինքնություն