Հարությունյան Հ. Ժ. – Պերճ Սերգեյի Բոշնաղյան. Ուրվագծեր ռազմական, գիտական և հասարակական-քաղաքական գործունեությունից կամ MEMENTO VIVERE Երևան, Լիմուշ հրատ., 2022, 200 էջ: - Հովհաննիսյան, Հայկազ (Պատմություն և մշակույթ, 2022)
Գրախոսականում համառոտ տրված է բոլոր այն առաջնային հիմնխնդիրների վերլուծությունը, որոնց անդրադարձել է մենագրության հեղինակ Հ.Ժ. Հարությունյանը: Խոսքը վերաբերում է ինչպես Պ.Ս. Բոշնաղյանի ռազմական գործունեությանը, այնպես էլ նրա կերպարին որպես գիտնականի և ՀՀ ԱԺ-ի պատգամավորի: Մեր կողմից այն արժևորվել է որպես հույժ կարևոր մենագրություն և թե, ինչպիսին պետք է լինի պետության իսկական քաղաքացու և հայրենիքի նվիրյալի կեպարը: Պատահական չէ, որ գրքին առաջաբաններ են գրել մեր օրերի նշանավոր գործիչներ՝ գեներալ-լեյտենանտ Մ.Գ. Գրիգորյանը, ԵՊՀ-ի Երկրաբանության և աշխարհագրության ֆակուլտետի դեկան՝ Մ.Ա. Գրիգորյանը և ԵՊՀ Միջազգային հարաբ. ֆակ. Ռուսաստանյան հետազոտությունների կենտրոնի տնօրեն, ՀՀ ԱԺ-ի IV գումարման պատգամավոր՝ Ա.Վ. Սաֆարյանը:
Keywords: Պ.Ս. Բոշնաղյան; Հ.Ժ. Հարությունյան; երկրաբանություն; Երևանի պետական համալսարան; ՀՀ ԱԺ; գիտական ուսումնասիրություններ; բնապապահպանություն