Ակսել Բակունցի «Միրհավ» պատմվածքի ստեղծագործական մշակումների լեզվաոճական վերլուծություն - Ներսիսյան, Նարինե (Պատմություն և մշակույթ, 2023)
Սույն հոդվածում առաջին անգամ կատարվել է Ա. Բակունցի «Միրհավ» պատմվածքի ստեղծագործական մշակումների լեզվաոճական համակողմանի քննություն։  Վերջնական տարբերակը մշակելիս խոսքի մեծանուն վարպետը կատարել է խմբագրական տքնաջան աշխատանք՝ հասնելով բառի և պատկերի կատարելության, արձակ խոսքի բանաստեղծականացման, արտակարգ գրավչության և զգացմունքայնության։ Պատկերային համակարգում արված փոփոխությունները զորացրել են պատումի բովանդակային համոզչականությունը, գաղափարական հագեցվածությունը, ինչպես նաև դրանք օգնել են բացահայտելու մարդու հույզերի հարուստ աշխարհը՝ ստեղծելով ներդաշնակություն տեսողական, լսողական իրական պատկերների և դրանց զգայական մտապատրանքների միջև։
Keywords: Ստեղծագործական մշակում; բնագիր; տարբերակների համեմատական քննություն; գեղագիտական գրավչություն; գաղափարի հարստացում; արձակ խոսքի բանաստեղծականացում; փոխաբերության զորացում