Շնորհավորում ենք հոբելյարին. Կլիմով Օլեգ Յուրիի – 70 - Հարությունյան, Հակոբ (Պատմություն և մշակույթ, 2023)
Հոդվածը նվիրված է հին աշխարհի պատմության Սանկտ-Պետերբուրգի դպրոցի նշանավոր ներկայացուցիչներից պ.գ.դ. պրոֆեսոր, Օ.Յու. Կլիմովին: Նա մեծ դերակատարություն է ունեցել հատկապես հնագույն Փ. Ասիայի տարածաշրջանի պատմության ուսումնասիրության, մասնավորապես Պերգամի թագավորության հետազոտման ասպարեզում: Այս հարցերը մեծապես շաղկապվում են հին Հայաստանի պատմության հանգուցային խնդիրների ուսումնասիրության հետ ևս: Միաժամանակ շատ կարևոր են գերմանացի հայտնի ուսումնասիրող Է. Մեյերին նվիրված նրա գործերը:
Keywords: Կլիմով Օլեգ Յուրիի; անտիկագետ; Պերգամ; պատմություն; Է. Մեյեր; Է.Դ. Ֆռոլով; Սանկտ-Պետերբուրգի պետական համալսարան; Հին Հունաստանի և Հռոմի պատմություն