Ե. Չարենցի «Դանթեական առասպել» պոեմի ստեղծագործական մշակումների լեզվաոճական քննություն - Ներսիսյան, Նարինե (Պատմություն և մշակույթ, 2026)
Գրողի ստեղծագործական մշակումների համեմատական քննությունը  նրա լեզվաոճական նկատառումները,  գեղագիտական սկզբունքների զարգացումը, ոճի հղկման ընթացքը բացահայտելու նոր հնարավորություն է ընձեռում: Սույն հոդվածի նպատակն է ներկայացնել պատանի  Չարենցի ոճամտածողության փոփոխությունների ողջ գունապնակը՝ «Դանթեական առասպել» պոեմի ստեղծագործական պատմության հենքի վրա: Ուսումնասիրության սկզբնաղբյուրներն են հիշյալ պոեմի  1916, 1922 և 1932 թվականների հրատարակությունների  տպագիր բնագրերը,   ինչպես նաև  հրապարակվում և առաջին անգամ համակողմանիորեն քննվում են  1932թ. տպագիր բնագրի վրա  Չարենցի  ձեռագրով կատարված վերջին ուղղումները, որոնք  ակադեմիական հրատարակության  մեջ ներառված չեն[1]:
Keywords: ձեռագիր; բնագիր; գեղարվեստական ճշտություն; խոսքի հոգեբանական կողմի շեշտադրում; մակդիր; ստեղծագործական մշակում; տարբերակների համեմատական քննություն