ՍՊԱՌՈՂԱԿԱՆ ՎԱՐՔԻ ԴՐԴԱՊԱՏՃԱՌՆԵՐԸ ՀԱՅ ԵՐԻՏԱՍԱՐԴՆԵՐԻ ՇՐՋԱՆՈՒՄ - Սարգսյան Լ․Ս․ (Արդի հոգեբանություն, 2018)
Հոդվածում քննարկվում են հայ երիտասարդների սպառողական վարքագծի դրդապատճառների հետազոտության արդյունքները: Ներկայացվում է սպառողական դրդապատճառները բացահայտող հարցաթերթիկի մշակման գործընթացը: Վերլուծվում և մեկնաբանվում են երիտասարդների շրջանում սպառողական դրդապատճառների դրսևորման առանձնահատկությունները: Հետազոտության համաձայն՝ երիտասարդների սպառողական վարքագիծը հիմնականում ուղղորդվում է ներքին կողմնորոշմամբ դրդապատճառներով: Սակայն սպառման իրավիճակներում արտաքին կողմնորոշմամբ դրդապատճառները վարքագծի մեջ ավելի քիչ են ներգրավված: