ԾՆՈՂ-ԴԵՌԱՀԱՍ ՓՈԽՀԱՐԱԲԵՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՈՃԵՐԻ ԱԶԴԵՑՈՒԹՅՈՒՆԸ ՍԵՌԱԴԵՐԱՅԻՆ ՆՈՒՅՆԱԿԱՆԱՑՄԱՆ ԳՈՐԾԸՆԹԱՑԻ ՎՐԱ - Ավագիմյան Ռ. Ա.; Մելքումյան Ա. Գ. (Արդի հոգեբանություն, 2019)
Հոդվածում քննության է առնվում ծնող-դեռահաս փոխհարաբերությունների ոճերի յուրահատկությունը և դրանց ազդեցությունը սեռադերային նույնականացման, վարքագծի՝ առնականության կամ կանացիության հատկանիշների ձևավորման և դրսևորման գործընթացի վրա: