ՍՈՑԻԱԼԱԿԱՆ ԻՆՔՆԱԶԳԱՑՈՂՈՒԹՅԱՆ ՈՒՍՈՒՄՆԱՍԻՐՈՒԹՅՈՒՆԸ «ԹԱՎՇՅԱ» ՀԵՂԱՓՈԽՈՒԹՅԱՆ ՕՐԻՆԱԿՈՎ - Ղազարյան Ի. Ա.; Մարգարյան Ա. (Արդի հոգեբանություն, 2019)
Սոցիալական ինքնազգացողության ուսումնասիրությունների կարիքը Հայաստանում վաղուց ի վեր է անհրաժեշտ։ Չնայած, որ այս երևույթը մեծամասամբ սոցիոլոգիական հետազոտություններում է հանդիպում, այնուամենայնիվ, այն ունի ոչ պակաս հոգեբանական վերլուծության անհրաժեշտություն։ Սույն հոդվածի նպատակն է տեսական վերլուծության ենթարկել սոցիալական ինքնազգացողության երևույթը, այնուհետև ներկայացնել դրա փոփոխության ուսումնասիրությունը 2018թ. ՀՀ-ում տեղի ունեցած «թավշյա» հեղափոխության օրինակով։ Ուսումնասիրության ընթացքում սոցիալական ինքնազգացողության մակարդակները կապել ենք մարդկանց արժեքային կողմնորոշիչների հետ։