ԴԵՌԱՀԱՍՆԵՐԻ ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԿՈՐՍՏԻ ՍՊԱՌՆԱԼԻՔՆԵՐԻ ՊԱՅՄԱՆՆԵՐՈՒՄ ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ՕՏԱՐԱՑՄԱՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ - Մկրտումյան Մ.Պ. (Արդի հոգեբանություն, 2020)
Հոդվածում քննարկվում են կենսագործունեության տարբեր պայմաններում դեռահասների հոգեբանական օտարացման երեւույթի դրսեւորումները, սոցիալ-հոգեբանական դետերմինանտները: Բացահայտվել են հոգեբանական օտարացման եւ հոգեբանական անվտանգության կորստի մեխանիզմներն ու դրանցում դիտարկվող վարքային փոփո- խությունների հոգեֆիզիոլոգիական օրինաչափությունները: