ՂԵԿԱՎԱՐՆԵՐԻ ՈՐՈՇՈՒՄՆԵՐԻ ԸՆԴՈՒՆՄԱՆ ՌԱԶՄԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԵՎ ՏԻՊԱԲԱՆԱԿԱՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՓՈԽԿԱՊԱԿՑՎԱԾՈՒԹՅԱՆ ՀԵՏԱԶՈՏՈՒԹՅՈՒՆ - Պապոյան Վ.Ռ.; Տոնիկյան Տ.Գ. (Արդի հոգեբանություն, 2020)
Ուսումնասիրված են մասնագիտական զարգացման տարբեր փուլե- րում գտնվող միջին օղակի ղեկավարների որոշումների ընդունման տի- պաբանական առանձնահատկություններն ու ռազմավարությունները: Ցույց է տրված «զգոնություն» ռազմավարության նշանակալի դերը կառավարչական գործունեության տարբեր փուլերում: Հայտնաբերված է, որ որոշումների ընդունման գործընթացում հուզական բաղադրիչի կարեւո- րությունը նվազում է, միեւնույն ժամանակ որոշումներ կայացնելիս մեծա- նում է տրամաբանական դատողությունների վրա հիմնված ընտրությունը: