ԱՆՁԻ ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅՈՒՆՆ ԱՇԽԱՏԱՆՔԱՅԻՆ ՄԻՋԱՎԱՅՐԻ ՓՈՓՈԽՄԱՆ ԿՈՆՏԵՔՍՏՈՒՄ - Պապոյան Վ․ Ռ․; Զուրաբյան Ա. Մ. (Արդի հոգեբանություն, 2025)
Հոդվածում ներկայացված է աշխատանքային միջավայրի փոփոխ- ման կոնտեքստում անձի հոգեբանական անվտանգության ապահովման հիմնախնդրի կառուցվածքը։ Մանրամասն մեկնաբանվում են աշխա- տանքային միջավայրում անձի հոգեբանական անվտանգության կառուցվածքային բաղադրիչները եւ անձ-արտաքին միջավայր հակամարտության դիտարկումը մակրո եւ միկրո միջավայրերի սահմաններում։ Տեսական վերլուծության արդյունքում մանրամասն ընդգծվում է հոգեբանա- կան անվտանգության, հոգեբանական առողջության, անձի ուղղվածու- թյան, օբյեկտիվ իրականության սուբյեկտիվ արտացոլման եւ հուզական բաղադրիչի միջեւ կապը` պարզաբանելով վտանգի ձեւավորման հիմքերը։ Աշխատանքային միջավայրի եւ անվտանգության հոգեբանական կողմի հետ զուգահեռներ տանելիս անձնային մակարդակում բացահայտվում են աշխատանքային պայմանների հարաբերական ընդհանրությունները։