ԿՅԱՆՔԻ ԴԺՎԱՐ ԻՐԱՎԻՃԱԿՆԵՐՈՒՄ ՔՈՓԻՆԳ ՌԱԶՄԱՎԱՐՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԱՅՐՄԱՆ ՓՈԽԿԱՊԱԿՑՎԱԾՈՒԹՅՈՒՆԸ ՄԱՆԿԱՎԱՐԺՆԵՐԻ ՄՈՏ - Ավագիմյան Հ․ Ռ․; Մալումյան Տ․ Զ․ (Արդի հոգեբանություն, 2021)
Ուսումնասիրության նպատակն է պարզել մանկավարժների մասնա- գիտական այրման մակարդակը, սթրեսային իրավիճակներին դիմակայելու քոփինգ ռազմավարությունները, ինչպես նաեւ՝ մասնագիտական այրման մակարդակի եւ նախընտրելի քոփինգ վարքի միջեւ կապի առկայությունը։ Հետազոտության ընտրանքն են կազմել հանրապետության տարբեր մարզերի 106 մանկավարժներ։ Կիրառված մեթոդիկաների արդյունքում, հետազոտա- կան տվյալների վերլուծության հիման վրա, մանկավարժների մասնա- գիտական ան եւ նախընտրելի քոփինգ ռազմավարությունների միջեւ հաստատվել է կապ։