АКТУАЛЬНЫЕ ПРОБЛЕМЫ ПРОФЕССИОНАЛЬНОГО СОПРОВОЖДЕНИЯ И САМООПРЕДЕЛЕНИЯ УЧАЩИХСЯ - Պապոյան Վ․Ռ․; Սարգսյան Դ․ Յու․; Գալստյան Ա․Ս․ (Արդի հոգեբանություն, 2021)
Հոդվածը նվիրված է պատանիների ինքնորոշմանը, անձի կայացմանը։ Ներկայացված են անձնային բնութագրումներ, որոնք նպաստում են ուսումնական գործունեության արդյունավետությանը։ Հոդվածում տեղ են գտել հոգեբանական ուղղորդման եւ ինքնորոշման գործընթացում առկա արտաքին եւ ներքին գործոնները, աջակցման տեխնոլոգիաների մշակման փուլերը։ Ապագա մասնագետների համար, ուսումնական գործունեության արդյունավետությունն ապահովող անձնային առանձնահատկությունների եւ ինքնորոշման հետ մեկտեղ՝ առավել կարեւորվում են մասնագիտական գործունեության եւ կոմպետենցիաների մասին իրատեսական պատկերացումները, ինչպես նաեւ տվյալ բնագավառի հեղինակավոր արհեստավարժների հաջողված փորձը։ Հոդվածում մանրամասն ներկայացվում է նաեւ մասնագիտական կոմպետենտության հիմնախնդիրը։