ՔԱՂԱՔԱՑԻԱԿԱՆ ԳՈՐԾԵՐՈՎ ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ՓՈՐՁԱՔՆՆՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ ԱՌԿԱ ԽՆԴԻՐՆԵՐԸ - Առաքելյան Ա․ Դ․; Սարգսյան Լ․ Կ․ (Արդի հոգեբանություն, 2022)
Հոդվածը նվիրված է քաղաքացիական գործերով դատահոգեբանական փորձաքննությունների բնագավառում գոյություն ունեցող խնդիրներին, որոնք դժվարացնում, որոշ դեպքերում, անգամ խոչընդոտում են հոգեբանա- կան փորձաքննությունների արդյունավետ ընթացքին: Աշխատանքում քննարկվում են քաղաքացիական գործերով դատահոգեբանական փորձա- քննության նշանակման իրավահոգեբանական հիմքերը, փորձաքննությանը առաջադրված հարցադրումներում առկա մասնագիտական անորոշություն- ները, գործով անցնող կողմերի փորձաքննությանն ընդգրկվելը, առկա դժվարությունները եւ դրանց լուծմանը վերաբերվող հարցերը: