ԱՊԱՏԵՂԵԿԱՏՎՈՒԹՅԱՆ ԲԱՑԱՍԱԿԱՆ ՍՈՑԻԱԼ-ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ԱԶԴԵՑՈՒԹՅԱՆ ԿԱՆԽԱՐԳԵԼՄԱՆ ՁԵՎԵՐԸ - Ավետիսյան Արմեն (Արդի հոգեբանություն, 2023)
Հոդվածում ներկայացրել ենք անձի, խմբի վրա ապատեղեկատվության բացասական սոցիալ-հոգեբանական ազդեցության կանխարգելման ձևերը։ Քննարկել ենք համացանցի միջոցով ապատեղեկատվության տարածման ձևերը, անձի, տարբեր սոցիալական խմբերի վրա դրանց ազդեցության հնարավոր բացասական հետևանքները։ Մասնավորապես, ներկայացրել ենք ուսանող երիտասարդության վրա ապատեղեկատվության դեստրուկտիվ սոցիալ-հոգեբանական ազդեցության կանխարգելման երկու հիմնական ռազմավարություններ՝ շեշտադրելով բուհում ուսումնառության ընթացքում մասնագիտական կրթական ծրագրերի դերը՝ մասնագրերում անձի սոցիալ-հոգեբանական անվտանգությունն ապահովող վերջնարդյունքների, ուսումնական պլաններում դրանց ձեռքբերումն ապահովող համապատասխան դասընթացների առկայությունը։