ՆԵՐԴՐՈՒՄԱՅԻՆ ՈՐՈՇՈՒՄՆԵՐԻ ԿԱՅԱՑՄԱՆ ՏԵՂԵԿԱՏՎԱԿԱՆ ԱՂԲՅՈՒՐՆԵՐԸ ՈՐՊԵՍ ՃԱՆԱՉՈՂԱԿԱՆ ԿՈՂՄՆԱԿԱԼՈՒԹՅԱՆ ԳՈՐԾՈՆՆԵՐ - Հեբոյան Արևիկ (Արդի հոգեբանություն, 2023)
Հոդվածում քննարկվում են անորոշության իրավիճակում ներդրումային որոշումների կայացման հարցերը ճանաչողական կողմնակալության լույսի ներքո: Բաժնետոմսերի առևտրի գործընթացը պահանջում է գնելու/վաճառելու որոշումներ կայացնել անորոշ և ծայրահեղ ժամանակային սահմանափակումների պայմաններում: Մշտապես փոփոխվող շուկայում որոշումներն ընդունվում են ակնթարթորեն, և ճանաչողական կողմնակալությունները և էվրիստիկաները պայմանավորում են որոշումների արագությունն ու որակը: Տեղեկատվությունը և ակնկալիքները գործընթացի ճանաչողական բաղադրիչի առանցքն են և կարող են ազդել կողմնակալության վրա: