ԺԱՄԱՆԱԿԱԿԻՑ ՄԻՋԻՆ ՕՂԱԿԻ ԿԱՌԱՎԱՐՉԻ ԳՈՐԾՈՒՆԵՈՒԹՅԱՆ ՀԱՄԱՐ ԿԱՐԵՎՈՐ ԱՆՁՆԱՅԻՆ ՈՐԱԿՆԵՐԸ - Խաչատրյան Անի (Արդի հոգեբանություն, 2024)
Կառավարման այս մակարդակի առանձնահատկությունը կայանում է նրանում, որ միջին մակարդակի կառավարիչն ավելի բարձր մակարդակի կառավարչի կողմից ընդունված որոշումների և գործողությունների իրակա-նացման գործընթացի կազմակերպիչն ու վերահսկողն է: Ժամանակակից կառավարման համակարգը, սոցիալ-տնտեսական պայմանների արագ փոփո-խության հետ մեկտեղ, հատուկ պահանջներ է ներկայացնում նաև միջին օղակի կառավարչին։ Ժամանակակից հրամայականների պայմաններում ուշադրու-թյան կենտրոնում է կառավարչական գործունեության բնութագրիչների և կառավարիչների հոգեբանական որակների համապատասխանության հարցը, ինչը կարող է հիմք հանդիսանալ արդյունավետ գործունեության և մասնագի-տական զարգացման համար: Միջին օղակի կառավարիչների մասնագիտական զարգացումը որոշվում է մասնագիտական հոգեբանական կարևոր որակների եզակի համադրությամբ, մասնավորապես՝ հուզական ինտելեկտ, մտածո-ղություն, կամավոր ինքնակարգավորում, սոցիալական-հաղորդակցական գիտելիքներ: Կատարված գիտահետազոտական աշխատանքները հնարավո-րություն են տալիս փաստելու, որ ժամանակակից միջին օղակի կառավարչի համար բարեխղճությունը, վարքի ինքնակարգավորումը և ստեղծարարությունը կարևոր անձնային որակներ են։ Ստեղծարարությունը բնորոշ է միջին օղակի կառավարիչներին. միջին օղակի կառավարիչների մոտ այն միջինից բարձր է։ Դա նշանակում է, որ կարելի է խոսել ժամանակակից միջին օղակի կառավարիչների այնպիսի կարևոր մասնագիտական որակների մասին, ինչպիսիք են բարեխղճությունը, վարքի վերահսկողությունը և ստեղծարա-րությունը։