ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅԱՆ ԴԵՐԸ ԱՇԽԱՏԱԿԻՑՆԵՐԻ ԿՈՂՄԻՑ ԿԱԶՄԱԿԵՐՊԱԿԱՆ ՃԳՆԱԺԱՄԵՐԻ ԸՆԿԱԼՄԱՆ ՀԱՄԱՏԵՔՍՏՈՒՄ (ՀՀ ԱՇԽԱՏԱՇՈՒԿԱՅԻ ՕՐԻՆԱԿՈՎ) - Գևորգյան Անահիտ (Արդի հոգեբանություն, 2024)
Վերջին տարիներին կազմակերպությունում հոգեբանական անվտանգության դերը գտնվում է հեղինակների (A. Edmondson(1999, 2014, 2019); A.Carmeli, D. Brueller, J. Dutton(2008); A. Carmeli, R. Reiter-Palmon, E. Ziv(2010); W.A. Kahn(1990); B. Sanner, J. Bunderson(2013)) և ղեկավարների ուշադրության կենտրոնում։ Այն էական ազդեցություն է ունենում կազմակերպության մի շարք գործընթացների վրա։ Հետազոտական աշխատանքի նպատակն է ուսումնասիրել հոգեբանական անվտանության հնարավոր ազդեցությունը աշխատակցի կողմից կազմակերպական ճգնաժամերի ընկալման և դրանց հաղթահարման գործընթացում աջակցելու պատրաստակամության վրա։ Համաձայն հետազոտության արդյունքների, այս երկու փոփոխականների միջև առկա է դրական կորելյացիա` փոխհարաբերություն, որի դեպքում մի փոփոխականի մեծացումը հանգեցնում է մյուսի մեծացմանը։ Արդյունքում հոգեբանական ավելի անվտանգ միջավայրում աշխատակիցներն ավելի դրական վերաբերմունք ունեն կազմակերպական ճգնաժամերին և պատրաստակամ են աջակցելու կազմակերպությանը դրանց հաղթահարման գործընթացում։ Այս գիտելիքի կիրառումը հնարավորություն կտա կազմակերպության ղեկավար անձնակազմին կառավարման արդյունավետ մոտեցումներ մշակել նախաճգնաժամային և ճգնաժամային իրավիճակներում անձնակազմի կառավարման և աշխատակիցների ներգրավվածության բարձր մակարդակի պահպանման համար։