ԿԵՆՍԱԿԱՅՈՒՆՈՒԹՅՈՒՆԸ ՈՐՊԵՍ ԱՆՁԻ ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ԱՆՎՏԱՆԳՈՒԹՅՈՒՆՆ ԱՊԱՀՈՎՈՂ ՉԱՓԱՆԻՇ - Կարապետյան, Լ. Մ. (Արդի հոգեբանություն, 2020)
Սույն հոդվածում վերլուծվում են անձի կենսակայունության խնդրի տեսական հիմքերը՝ որպես անձի հոգեբանական անվտանգությունը ապահովող կարևոր չափանիշ: Կենսակայունության հայեցակարգը վերլուծված է տարբեր հոգեբանական մոտեցումների համատեքստում, առանձնացված են դրա հիմնավոր և մասնավոր բնորոշումները: Կենսակայունությունը հանդիսանում է անհրաժեշտ պայման մարդու հոգեբանական անվտան- գությունը, ինչպես նաև կայունությունը պահպանելու համար, որով էլ արդիականանում է այդ ֆենոմենի ուսումնասիրումը արդի ժամանակներում: Կատարված տեսամեթոդոլոգիական վերլուծությունը թույլ է տալիս առաջարկել կենսակայունության հարցի ուսումնասիրման համատեքստում ներառել նաև անձի կայունության բաղադրիչները հիմնահարցի ավելի լիարժեք պատկեր ունենալու համար: