ՀԱՆՑԱՎՈՐ ԽՄԲԵՐԻ ԳՈՐԾՈՒՆԵՈՒԹՅԱՆ ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ԲՆՈՒԹԱԳԻՐԸ ԵՎ ԴԱՍԱԿԱՐԳՄԱՆ ՈՐՈՇ ՉԱՓԱՆԻՇՆԵՐ - Աղաբեկյան, Ա. Ա.; Հարությունյան, Ա. Կ. (Արդի հոգեբանություն, 2019)
Հոդվածում համառոտ վերլուծության է ենթարկվում հանցագործությունների իրավաբանական, հոգեբանական դասակարգումը, նշվում է, որ ի տարբերություն անզգույշ հանցագործությունների, խմբային հանցագործությունը երբեք չի կարելի համարել պատահական, որ այն նախապես մտածված է լինում և երբեմն նման խմբավորումներում կարող են ներգրավվել նաև պաշտոնատար անձինք` ստանձնելով մի կողմից մասնակցի, մյուս կողմից` լիդերի դերեր: Հոդվածի նպատակն է` համառոտ վերլուծել հանցավոր խմբերի տեսակները` դրանց զարգացման աստիճանից և նպատակներից կախված: Հոդվածի խնդիրներն են` տեղայնացնել հանցավոր խմբավորումներին միջառարկայական ուսումնասիրության տիրույթում, ինչպես նաև տալ այն անձանց սոցիալ-հոգեբանական բնութագիրը, ովքեր կամա թե ակամա դառնում են «հանցագործ» սոցիալական դերի կրողը: