ԱՈՒՏԻԶՄԻ ՈՒ ԱՅԴ ՍՊԵԿՏՐԻ ԽԱՆԳԱՐՈՒՄՆԵՐԻ ՀԱՆԴԵՊ ԺԱՄԱՆԱԿԱԿԻՑ ՄՈՏԵՑՈՒՄՆԵՐԻ ԵՎ ՀՈԳԵՇՏԿՈՂԱԿԱՆ ԱՇԽԱՏԱՆՔՆԵՐԻ ՎԵՐԱԲԵՐՅԱԼ - Հարությունյան, Ա. Կ. (Արդի հոգեբանություն, 2019)
Հոդվածում փորձ է արվել ընդհանրացնել այն մեծածավալ նյութը, որն առկա է օրեցօր ահագնացող այնպիսի խանգարման վերաբերյալ, ինչպես աուտիզմն է: Հակասական տեսակետների մեջ կարմիր թելի պես անցնում է կապը աուտիզմի և շիզոֆրենիայի միջև. Մի դեպքում`  որպես փոխկապակցված, բայց տարբեր հիվանդությունների, մեկ այլ դեպքում` որպես շիզոֆրենիայի հիմնական սիմպտոմի: Աուտիզմ ունեցող երեխաների օրինակով ցույց է տրվում այն հիմնականը, որ ցանկալի է իմանան սկսնակ մասնագետները, ովքեր աշխատում են կամ աշխատելու են նման խնդրով երեխաների հետ: Կարևորվում է հոգեբանի, հատուկ մանկավարժի և լոգոպեդի ու ծնողի համագործակցությունը` նշված տիպի երեխաների հետ տարվող վերականգնողական- շտկողական աշխատանքներում: