ՄՏԱԾՈՂՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՈՐՈՇՄԱՆ ԿԱՅԱՑՄԱՆ ՈՃԵՐԻ ԴՐՍԵՎՈՐՈՒՄԸ ԻՆՏԵԼԵԿՏՈՒԱԼ ԳՈՐԾՈՒՆԵՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ (ՇԱԽՄԱՏԻ ՕՐԻՆԱԿՈՎ) - Մանուկյան , Մ. Ա. (Արդի հոգեբանություն, 2019)
Հոդվածը նվիրված է որոշման կայացման, մտածողության առանձնահատկությունների և անձնային գծերի միջև կապի ուսումնասիրմանը՝ ինտելեկտուալ գործունեությունում։ Այդ նպատակով կատարել ենք հետազոտություն, որի ընտրանքն են կազմել շախմատիստները և տեխնիկական կրթություն ունեցող անձինք։ Դուրս ենք բերել ստատիստիկ նշանակալի կապեր անձնային գծերի, որոշման կայացման անհատական կարգավորման միջոցների, մտածողության ոճերի միջև։