ԶԻՆՎՈՐԱԿԱՆ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅԱՆ ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ՀԱՐՄԱՐՄԱՆԸ ՆՊԱՍՏՈՂ ԳՈՐԾՈՆՆԵՐԻ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆ - Բդոյան , Լ. Ն. (Արդի հոգեբանություն, 2025)
Հոդվածում քննարկվում են զինծառայողների սոցիալ-հոգեբա- նական հարմարմանը նպաստող եւ խոչընդոտող գործոնների, նրանց սթրեսակայունության ու բարդ իրավիճակների հաղթահարման, քոփինգ մարտավարությունների հիմնահարցերը: Աշխատանքում վերլուծվում են նաեւ զինծառայողների անձնային այն հատկությունները, որոնք կարեւոր են հարմարման համար: Արտակարգ պայմաններում գործունեության ընթացքում զինծառայողները գտնվում են բազում բացասական գործոնների ազդեցության ներքո։ Ուստի արդյունավետ գործելու համար զինվորին անհրաժեշտ են հատուկ հմտություններ, արտակարգ պայման- ներում գործելու ընդունակություն: