ԲԱՐՁՐԱԳՈՒՅՆ ԿՐԹՈՒԹՅԱՆ ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ ԵՎ ԱՅԼ ԵՐԿՐՆԵՐՈՒՄ - Պողոսյան , Ս. Հ.; Մեսրոբյան , Վ. Ա. (Արդի հոգեբանություն, 2025)
Հոդվածում ներկայացված են բարձրագույն կրթության հոգեբանա- կան առանձնահատկությունները տարբեր երկրներում։ Նպատակն է ուսումնասիրել կրթության կառավարման հոգեբանական յուրահատկությունները եւ բացահայտել տարբեր երկրների կրթական համակարգերի տարբերությունները եւ ընդհանրությունները: Որպես մեթոդ ընտրել ենք համեմատությունը, իսկ որպես համեմատության չափորոշիչներ առանձնացրել ենք բարձրագույն կրթության աստիճանը, ուսման տեւողությունը, դասախոսի մասնագիտական-հոգեբանական որակները: Նման ուսում- նասիրությունը հնարավորություն կընձեռի բացահայտել տարբեր երկրների դասախոսների մասնագիտական-հոգեբանական որակները, ինչի հիման վրա էլ կարող ենք կազմել դասախոսի հոգեբանական դիմանկարը:
Keywords: բարձրագույն կրթություն, տարբեր երկրներ, կրթա- կան համակարգ, հոգեբանական առանձնահատկություն, տարբերություններ, ընդհանրություններ։