ՀԱՄԱԿԱՐԳՉԻ ՕԳՏԱԳՈՐԾՈՒՄԸ ԲԱՐՁՐԱԿԱՆ ԿՐԹՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ. ՀՈԳԵԲԱՆԱԿԱՆ ԱՍՊԵԿՏՆԵՐԸ - Հայրապետյան, Դ․Ռ․; Վարոսյան, Հ․ Ա․ (Արդի հոգեբանություն, 2022)
Հոդվածում վերլուծված են ուսումնական գործընթացում համակարգչա- յին տեխնոլոգիաների կիրառման հիմնախնդիրները: Քննարկվում են համա- կարգչային ծրագրերի օգտագործման հնարավորությունները, հնարավոր մարտահրավերները եւ դրանց հաղթահարման ուղիները: Covid 19 համաճարակով պայմանավորված առցանց ուսուցման տարածումն անխուսափելիորեն ուղեկցվեց համակարգչային տեխնոլոգիաների կիրառման ավելացմամբ, որն է՛լ ավելի կարեւորեց տվյալ հիմնախնդիրը: Համակարգչային մո- դելներն ունեն բազմաթիվ հնարավորություններ, որոնք թույլ են տալիս արա- գացնել կամ դանդաղեցնել ժամանակը, մոտեցնել կամ ընդլայնել հեռավո- րությունները, իրականացնել իրական աշխարհում վտանգավոր կամ ան- հնարին գործողությունների իմիտացիա, ինչը նրանց դարձնում է ուսումնա- կան գործընթացի անփոխարինելի գործիքներ: Ներկայացված են ուսումնական գործընթացում համակարգիչների օգտագործման, դրանց ձեւերի եւ առանձնահատկությունների հարցման արդյունքները։ Այս հոդվածում մենք նաեւ փորձեցել ենք բացահայտել այն գործողությունները, որոնք ուսանողների կարծիքով կարող են բարձրացնել համակարգչով միջնորդավորված ուսուցման դերն ու արժեքը:
Keywords: համակարգչայնացված կրթություն,; համակարգչային կրթական ծրագրեր; խնդրային եւ հետազոտական կրթություն; համակարգչային հագեցած լսարաններ