ՈՒՍԱՆՈՂՆԵՐԻ ՍՈՒԲՅԵԿՏԻՎ ԲԱՐԵԿԵՑՈՒԹՅԱՆ ԵՎ ՀԱՋՈՂՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՀԱՍՆԵԼՈՒ ՁԳՏՄԱՆ ՀԱՐԱԲԵՐԱԿՑՈՒԹՅՈՒՆԸ - Հակոբյան, Ն․ Մ․ (Արդի հոգեբանություն, 2022)
Հետազոտության նպատակն է ուսումնասիրել ցածր եւ բարձր կուրսերի ուսանողների սուբյեկտիվ բարեկեցության եւ հաջողությունների հասնելու ձգտման հարաբերակցությունը։ Արդյունքները վկայում են, որ ուսանողների շրջանում սուբյեկտիվ բարեկեցության ամենաբարձր ցուցանիշները դրսեւորվում են խաղաղություն, առողջություն, երջանկություն, լինելիություն սանդղակներում, ինչն ակնհայտորեն կապված է մեր երկրի ներկայիս պայմանների հետ՝ պայմանավորված պատերազմական ու համաճարակային իրավի- ճակով։ Ուսանողները հոգեբանական, ֆիզիկական եւ հոգեւոր բարեկե- ցությունը գերադասում են սոցիալական եւ նյութական բարեկեցությունից։ Ուսանողների շրջանում բարձր է ցանկալի նպատակի համար հաջողության հասնելու մոտիվացիան։ Բարձր կուրսերի ուսանողներն ավելի բավարարված են կյանքի բոլոր ոլորտներից։ Բարձր կուրսեցիների հաջողության հասնելու մոտիվացիան ավելի բարձր է, քան ցածր կուրսերի ուսանողներինը։ Հաջողության հասնելու մոտիվացիայի բարձր մակարդակ ունեցող ուսանողներն ունեն կյանքից բավարարվածության ավելի բարձր մակարդակ։
Keywords: սուբյեկտիվ բարեկեցություն; հաջողությունների հասնելու ձգտում; ուսանող; կյանքից բավարարվածություն