(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2018)
Ստորերկրյա հոսքի բաշխման հետազոտության ժամանակ, որպես հիմնական հարցեր դիտարկվել են. ա) ստորերկրյա հոսքի տարածական բաշխման և կուտակման հայտնաբերումը, ունենալով նրա գումարային մեծությունը (ըստ ջրային հաշվեկշռի); բ) առանձին պալեոհովիտների մոտավոր ծախսերի գնահատումը՝ բարձր կետերում ստորերկրյա հոսքերի ջրառման խնդիրների լուծման համար: Եղած նյութերի վերջնական վերլուծության և վերամեկնաբանման հիման վրա (հիմնականում ուղղաձիգ էլեկտրազոնդավորման ՈւԷԶ-ի տվյալները) մեր կողմից կազմվել է նոր ամփոփ քարտեզ և կտրվածք Սևանա լճի ամբողջ ջրհավաք ավազանի ռեգիոնալ ջրամերժ շերտի համար: Հաշվի առնելով այն հանգամանքը, որ ռեգիոնալ ջրամերժ շերտը ստորերկրյա հոսքերի հիմնական բաշխիչ է հանդիսանում՝ պալեոռելիեֆի կազմված քարտեզները և կտրվածքները օբեկտիվ տեղեկատվություն են տալիս ստորերկրյա կենտրոնացված հոսքի անցման ուղիների և նրանց ջրառման բարենպաստ տեղամասերի վերաբերյալ: