(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2018)
Շրջակա միջավայրի վրա տուրիզմի բացասական ազդեցությունը մարդու և հասարակության բացասական գործունեության հետևանք է: Մարդասիրական սկզբունքների ազդեցությունը կհանգեցնի այդ ազդեցության նվազմանը, ինչն էլ կօժանդակի տուրիամ–էկոտուրիզմ–կայուն տուրիզմ համակարգի անցմանը: Հոդվածում ցույց է տրված, որ այս համակարգը ապահովում է հասարակության կայուն զարգացումը: