(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2019)
Բացահայտված են որոշակի օրինաչափություններ աջափնյա և ձախափնյա վտակներով ու ձորակներով Մարմարիկ գետի լանջերի մասնատման ինտենսիվության և երկրորդ ու երրորդ կարգի վտակների ավազանների երկարության և լայնության համամասնության մեջ: Մարմարիկ գետը դասվում է վեցերրորդ կարգի մեջ: Առավել μարձր կարգ ունեն ձախափնյա վտակները: Նման մասնատումը բացատրվում է ձախափնյա և աջափնյա լանջերի երկրաբանական կառուցվածքով, μուսածածկի բնույթով և թեքությամբ: