(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2019)
Վերջին երկու տասնամյակում տեղական մակարդակում ՀՀ վարչատարածքային բաժանման կատարելագործման խնդիրը մշտապես գտնվել է հետազոտողների ուշադրության կենտրոնում: Տվյալ հոդվածում ներկայացվում են ՀՀ սահմանամերձ, լեռնային և բարձր լեռնային մի շարք տարածքներում խոշորացված համայնքների վերակազմավորման առաջարկություններ` հաշվի առնելով նշված տարածքների տեղական մակարդակում տարաբնակեցման տարածքային կառուցվածքի առանձնահատկությունները: