(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2019)
Աշխատանքում ներկայացված են ռադիոակտիվ դաշտի ուսումնասիրությունն երը ստորերկրյա բնական և արհեստական դատարկություններում: ՀՀ Մոզրով և Արջի քարայրներում դաշտային դիտարկումների հիման վրա պարզվել է, որ բնական և արհեստական դատարկություններում իոնոսֆերայից դեպի Երկիր ներթափանցող γ ճառագայթների բացակայության հետևանքով, ռադիոակտիվ դաշտի ինտենսիվությունն ավելի փոքր է, քան Երկրի մակերևույթին, ինչը պետք է հաշվի առնել փակ տարածքների շահագործման, տուրիստական երթուղիների ընտրության և շինարարական աշխատանքների կատարման ժամանակ: