(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2019)
Հոդվածում ներկայացված են ՀՀ Արմավիրի մարզի միջպետական և հանրապետական նշանակության ավտոմոբիլային ճանապարհների (ԱՃ) ծածկի վիճակի և ինտենսիվության միջև փոխադարձ կապի ու միմյանց վրա ունեցած ազդեցության վերլուծության արդյունքները: Գնահատվել է ԱՃ-երի ծածակի մաշվածության չափը՝ կախված ինտենսիվությունից: Պարզվել է, որ ԱՃ-երի մաշվածության պատճառներից է ցածր ինտենսիվությունը: Ճանապարհների ինտենսիվության ցուցանիշների իջեցման պատճառով ճանապարհն երը կորցրել են իրենց գործառնական նշանակությունը հետևաբար նաև՝ կարգը: