(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2020)
Թաքնված կառուցվածքների լայն տարածում ունեցող շրջանում իրականացված հետազոտությունները և ստացված արդյունքների երկրաբանական-կառուցվածքային վերլուծությունը հնարավորություն ընձեռեցին բացահայտելու հանքայնացման տեղայնացման օրինաչափությունները: Դա թույլ տվեց բացատրել հանքային դաշտերի դիրքը, կատարել նրանց եզրագծումը և տալ կանխատեսումային ռեսուրսների քանակական գնահատականը: Նման մոտեցման կիրառումը կարող է նպաստել այլ հանքային շրջաններում երկրաբանական-հետախուզական աշխատանքների արդյունավետության բարձրացմանը: