(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2020)
Հոդվածում ներկայացված է սերվիսի ընկալումները: Առկա բազմազանության մեջ առաջարկվում է սերվիսն ընդունել որպես ծառայությունների համակարգ, իսկ ծառայությունները դիտարկել որպես մարդկանց ոչ նյութական պահանջները բավարարող և նյութական պահանջների բավարարումը բարելավող գործողությունների համախումբ: Սերվիսը դիտարկվում է որպես գոյատևումից աճի միջոցով դեպի զարգացում տանող ծառայութունների համակարգ: Սերվիսի առաքելությունն իրականցնելու համար պետք է ընդունել սերվիսի փլիսոփայությունը, բացայհայտել սեվիսի կոնցեպցիան և տարածել այն որպես աշխարհայացք։