(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2020)
Հոդվածի նպատակն է վերլուծել Քասախ գետի ավազանի զբոսաշրջային ռեկրեացիոն ռեսուրսների հնարավորությունները: Խնդիր է դրված գնահատել գետի ավազանում գտնվող բնական, պատմամշակութային արժեքները: Հետազոտվել և գմահատվել է ավազանում տեղակայված բնական և պատմամշակութային արժեքների ու սպասարկման ենթակառուցվածքների նշանակությունը: Կարևորվել է գետի ավազանում բնակվող ազգային փոքրամասնության դերը զբոսաշրջության առումով: