(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2020)
Հոդվածում համեմատություն է կատարվում «զբոսաշրջային դեստինացիա» հասկացության մեկնաբանություններից բխող ընկալումների միջև։ Զբոսաշրջային դեստինացիան ներկայացվում է որպես զբոսաշրջության զարգացման առանցքային բաղադրիչ, որպես այդ զարգացումն ամփոփող, համակարգող, կրող և արտահայտող տարածական համակարգ։ Զբոսաշրջային դեստինացիան դիտարկվում է որպես այնպիսի տարածական հիմք, որն ինքն իրենով համարվում է զբոսաշրջային ռեսուրս և իր մեջ պարունակում է զբոսաշրջային ռեսուրսներ։ Այս համատեքստում, հոդվածում տեսականացվում է զբոսաշրջային դեստինացիայի աշխարհագրական հիմքերը և հիմնավորվում են դրա պրակտիկ նշանակության/դրսևորումների իմաստավորման բաղադրիչները։ Հոդվածում տրվում են հետևյալ հարցերի պատասխանները՝ արդյո՞ք զբոսաշրջային դեստինացիան աշխարհագրական տարածության տարատեսակ է և ինչպիսի՞ տարատեսակ է։