(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2018)
Հոդվածում քննարկված են համալիր երկրաբանական, գեոմորֆոլոգիական, երկրաֆիզիկական մեթոդների ընտրության հարցերը, կապված ինչպես սողանքային երևույթների ուսումնասիրման արդյունավետության բարձրացման, սողանքային մարմնի տարածական սահմանների նկարագըրման և քարտեզագրման, այնպես էլ ժամանակի մեջ սողքի դինամիկային հետևելու և կանխատեսումներ կատարելու հետ: