(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2018)
Աշխատանքում վերլուծվել և գնահատվել է Դեբեդի գետավազանային համակարգում ջրային ռեսուրսների օգտագործման, մակերևութային ջրերի աղտոտվածության ներկա վիճակը, քննարկվել է ջրային ռեսուրսների վրա անթրոպոգեն ճնշումները, վերլուծվել և պարզվել է ոլորտի գերակա խնդիրները, առաջադրվել է ջրային ռեսուրսների արդյունավետ օգտագործման և պահպանման մեխանիզմներ: