(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2018)
Հոդվածում քննարկվել են ՀՀ սահմանամերձ, լեռնային և բարձր լեռնային տարածքների տարաբնակեցման աշխարհագրական հետազոտման հիմնահարցերը: Կարևորվել է այդպիսի տարածքների բնակեցվածության, բնակչության և բնակավայրերի տեղաբաշխման համաչափության, ցրվածության, տարաբնակեցման տարածքային կառուցվածքի, շարժընթացի, բնակավայրերի մարդաքանակի, ժողովրդագրական իրավիճակի և առկա հիմնախնդիրների, ինչպես նաև տարաբնակեցման տարածքային կառուցվածքի և վարչատարածքային բաժանման փոխազդեցության հարցերը: