(untitled) (ԵՊՀ Գիտական տեղեկագիր. Երկրաբանական և աշխարհագրական գիտություններ, 2021)
Սույն հոդվածի նպատակն է քննարկել ներգնա զբոսաշրջությունը խթանելու հնարավորությունները և հանգստի ռեսուրսների շրջանակը Հայաստանում, ինչպես նաև ընդհանուր առմամբ զբոսաշրջության և մասնավորապես ներգնա զբոսաշրջության աճին չնպաստող փաստացի խոչընդոտները: Այս նպատակին հասնելու համար փորձ է արվում ուսումնասիրել միջազգային զբոսաշրջության տարբեր հայեցակերպերը երկրում՝ հատկապես ներգնա զբոսաշրջության տեսանկունից՝ կիրառելով դիտարկման, ինդուկտիվ և դեդուկտիվ արժևորումների և ընդհանրացման մեթոդները: Հետազոտությամբ պարզվում է, որ Հայաստանում ներգնա զբոսաշրջության բնագավառում առկա հսկայական կարողականությունը, ցավոք, մինչև այժմ չի գտել իր նպատակային իրացումը մեր երկրի զբոսաշրջային արդյունաբերության մեջ: Հայաստանի՝ որպես միջազգային զբոսաշրջության երկրի մրցունակությունը ապահովելու համար անհրաժեշտ են կարգավորումներ զբոսաշրջության ինչպես պետական, այնպես էլ մասնավոր հատվածներում, որոնք նաև կխթանեն այս երկու հատվածների սերտ համագործակցությունը տվյալ դաշտում: